Een cadeautje uitpakken

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 om 19:43

Jeroen is er niet de man naar om rustig iets af te wachten, maar werkt altijd snel, zonder plan. Als hij eenmaal iets in zijn hoofd heeft, moet alles ervoor wijken. Project Huts, op de puts vraagt iets meer rust, aandacht. Bovendien eis ik toch wel dat ik in alles betrokken wordt. Ik herinner me nog zeer goed hoe ik, zwanger van onze eerste, thuis kwam van een gezellige middag shoppen met mijn moeder, om Jeroen aan te treffen in de woonkamer van ons prachtige oude arbeidershuisje. 

Alles onder het stof, overal witte gebroken platen, een oude huishoudtrap in het midden van de kamer met daarop een breekijzer en een grote hamer. “Sorry, maar ik moest even weten wat er boven het ingetimmerde plafond zat!”

Zo heb ik nog heel veel meer voorbeelden.... Maar Jeroen belooft beterschap. Hij maakt zowaar een plan met mij en we beginnen met inwinnen van informatie. Ik zorg er op mijn beurt voor dat ik wel in zijn tempo meedenk. Tot zo ver gaat alles goed. Ik heb er zin in om al het houtwerk uit de boot te breken, dit voelt als het uitpakken van een cadeau. Je weet dat het een verrassing is wat achter het hout zit, het uitpakken kost even tijd. We herkennen dit gevoel bij elkaar. Nog even, dan mogen we breken!

Op een van de laatste dagen van onze vakantie viert onze jongste haar verjaardag. We hebben nu nog een kajuit, dus daar hangen we met plezier allerlei slingers in. De cadeaus voor Hanna liggen op een stapel, de jarige geniet bij het uitpakken van elk cadeautje.

Wanneer ik in het vooronder ben, Hanna bezig is met haar nieuwe speelgoed, hoor ik geroezemoes in de kajuit, gevolgd door het geluid van brekend hout. Ik hoor Jeroen en Gijs enthousiast praten, Sarah is verbaasd. Ik kom de kajuit binnen, daar staat Jeroen met een grijns: “Op Hanna’s verjaardag wilde ik ook graag een cadeau uitpakken.”

 

Het begin is gemaakt en wat er achter het houten inpakpapier zat, bevalt tot nu toe goed. Als we thuis zijn van de vakantie, pakken we de hele boot leeg, bergen de spullen op zolder op en dan kan het echte uitpakken beginnen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.