Huts op de puts

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 om 19:38

‘Huts, a niffo, doe normaal....’ Vanuit het vooronder klinkt muziek. Het al van jeugdheldin Pippi Langkous bekende ‘huts’ klinkt zachtjes door de kajuit. 

We hebben het er weer over, zoals alle drie de vakanties hiervoor. Kajuit eraf of niet? Ons gezin is sterk verdeeld, Sarah en ik zijn tegen, Gijs en Jeroen sterk voor, Hanna vindt alles wat oud is mooi, dus neigt naar een voor. 

Er rijzen allerlei vragen, over privacy, over regen, over koken, over naar de wc gaan. 

Enerzijds meer ruimte door de vergrote kuip, anderzijds minder ruimte als het slecht weer is. We zetten de voors en tegens nog eens op een rij, maar eigenlijk werkt het niet zo. We komen telkens op meer voors dan tegens uit, maar de tegens wegen wel zwaarder......Op de achtegrond klinkt nog steeds ‘Huts....’ 

Gijs begint zich ermee te bemoeien. Hij heeft nog een jonge kijk op het leven, ziet altijd het avontuur in plannen en nooit de beren op de weg. Sarah komt erbij, ook zij heeft een mening. Dit keer over het gemis aan een wc in het vooronder. Uiteindelijk roept Gijs: ”Stel je niet aan, we gaan straks allemaal gewoon....huts, op de puts!” 

De kogel is door de kerk. Project Huts, op de puts is geboren.

Putsemmer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.