Gastenboek

We zouden het leuk vinden als u hier uw ervaring met ons deelt!

Reactie plaatsen

Reacties

Jacques Westerveen
2 jaar geleden

Moi!
Wat zal ik zeggen? Wat kan ik zeggen? Wat wil ik zeggen?
Om met het laatste te beginnen: dankjewel schipper Jeroen voor de heldere uitleg over de Zuiderzee geschiedenis met betrekking tot deze nachtelijke tocht, en uiteraard voor de tocht zelf. En daarover zal ik het volgende zeggen:
Die tocht vond plaats in het kader van “de Nacht van de nacht”, en om dan een vaartocht mee te maken door een van de minst verlichte delen van Nederland (het Lauwersmeergebied) maakte het voor mij - en vermoedelijk ook wel voor de andere tochtgenoten - tot een bijzondere ervaring. Het weer was onze tocht goed gezind: we voeren letterlijk onder een gunstig en zeer helder gesternte. Wat was er veel te zien boven ons. De Melkweg zoals je je die herinnert uit je jeugdjaren, maar die je in een stad als Groningen allang niet meer beleeft. De stilte van het water - de motor van de ST5 was nauwelijks hoorbaar - werd zo nu en dan benadrukt door gakkende ganzenvluchten en het verre gesnater van eenden onzichtbaar in de rietkragen.
De boot werd op een bepaald stilgelegd en als vanzelf keken alle opvarenden omhoog naar die immense lichte band vol sterren, en met verscheidene planeten goed zichtbaar aan de hemel. Mensen die elkaar nooit eerder gezien of gesproken hadden begonnen te filosoferen over het heelal, de evolutie, de zin van het bestaan, het tekortschieten van de mens, en dat de warme chocolademelk zo verdraaid goed smaakte.
Ik kan hier nog een ding aan toevoegen: mocht ik in de gelegenheid zijn een volgende “Nacht van de nacht” te beleven, ik geen moment zal aarzelen het aanmeldingsformulier in te vullen. Met andere woorden: meevaren op de ST5 is een aanrader!
Jacques

Jannes & Barbara
2 jaar geleden

Wij hebben een super ervaring gehad! De zonsondergang tegemoet zeilen. Het weer zat mee en daarom hebben wij de heenreis volledig kunnen zeilen. Het was optimaal genieten van de rust en de prachtige zonsondergang. De terugreis lekker de vaart erin omdat we met de motor hebben gevaren. De bemanning was ook top: leuk, gezellig en veel uitleg gekregen. Echt een aanrader!!!

Marloes
2 jaar geleden

Pinksterzaterdag heerlijk gevaren met live muziek van Bertolf. Schipper heeft goede verhalen, goede sfeer - aanradert! Wij komen zeker nog eens meevaren!

Tjerk en Wiena Polee
2 jaar geleden

Gisteravond genoten van een vaartocht met de ST5 !
Om 20.00 vertrokken we van de steiger in Zoutkamp en na even varen een rustig plekje gevonden bij rietkragen.
Aan boord in het gezelschap ook Jan Henk de Groot, bekend als zanger en tekstschrijver van liedjes, veelal in de groninger taal.
Ondergaande zon, in de verte de roep van een koekoek en Jan Henk op zijn gitaar en mondharmonica die vele bekende nummers van hem ten gehore bracht.
Geweldige sfeer bij invallende duisternis en een onvergetelijke tocht.
Jeroen en dochter.. bedankt !.👍

Tjerk en Wiena uit Veenoord ( Dr )

Maik en Brigitte
2 jaar geleden

Wat een super mooie dag hebben wij gehad we hebben al heel wat van de wereld gezien maar dit was een echte super ervaring. Heerlijk met een mooie originele gerestaureerde kotter uit 1935. Naar de Engelsplaat gevaren en daar een privé wadtocht gedaan met Peter (www.avontuurlijkwadlopen.nl) heel bijzonder ervaring en veel geleerd. Terug op de boot hebben we mogen genieten van een heerlijke goed verzorgde BBQ. We hebben nog heel veel te vertellen maar dat mogen jullie zelf gaan ervaren. Bedankt voor de leuke dag 👍👍 jullie zijn allemaal super mensen.

Dik
2 jaar geleden

Wat een fijne, lieve mensen met veel kennis. Mooie authentieke boot, wat een ervaring zo op de Waddenzee. Veel zeehonden gezien, prachtig! Bedankt, aanrader voor iedereen die in een rustige, fijne sfeer wil varen!

Jan Willem Knol
3 jaar geleden

Hallo schippers,

Gisteren, 06-November 2021, een heerlijke vaartocht op jullie leuke schouw meegemaakt in het donker!
Jammer dat je dan de boot niet goed kunt bekijken maar het is ja ook donker.
Moeten we nog eens een mooi weer tochtje boeken in de zomerperiode!
Nogmaals hartelijk dank voor de tocht in het donker, we hebben er van genoten!
Groeten van Jan Willem Knol en Afina Knol-Luinstra.

Bruno Smit
3 jaar geleden

Met ons gezin ( bestaande uit 6 volwassenen en 5 kinderen) hebben we op 11 sept 2021 een erg mooie tocht over het Lauwersmeer gemaakt ter gelegenheid van ons 50-jarig huwelijk.
De ST-5 is een mooie Botter die slechts weinig is aangepast voor passagiers, dus nog erg origineel is.
Er stond een redelijk windje uit ZW, dus we konden prima op het zeil varen, wat erg goed werd gedaan door Jeroen en Hanneke.
Deze gezellige en deskundige mensen hebben ons een fijne dag op het water bezorgd met een mooie tussenstop op een eilandje, zodat de kids ook nog fijn in het water konden.
Ook de lunch was lekker en het kaasplankje aan het einde van de tocht viel ook in goede aarde.
Helaas was door omstandigheden de hoeveelheid koffie een beetje gering, maar dat werd goed gemaakt door de ruim aanwezige sapjes.
Bedankt voor de fijne dag.
Toos en Bruno Smit

Sikke en Gea Rodenboog
3 jaar geleden

Wat een BIEZUNDERE avond, varen op een oud schip de ST 5👍en dan luisteren/ genieten van de zanger Edwin Jongedijk met zijn mooie stem..
Een aanrader voor iedereen ☺

Henriette Roelfsema
3 jaar geleden

Fantastische avond gehad op de ST5 met Edwin Jongedijk. Luisteren naar prachtige liedjes in een intieme sfeer, onder een prachtige sterrenhemel! Wij genieten nog na.
Super geregeld!