Voorbeelden van tochten met de ST5

Droogvaltocht

We schepen in op Lauwersoog en zetten koers richting een mooie zandbank. Daar wachten we tot het eb wordt, terwijl de ST5 rustig achter het anker ligt.
Zodra het water met de ebstroom verdwenen is,  zul je een  ongekende ervaring beleven  van verdwijnend water dat plaats gemaakt heeft voor de bodem van de Waddenzee.  Stap van boord, maak met ons een een plaatwandeling / excursie, zoek naar schelpen, en geniet van de rust. 
Zodra het water weer terugkomt met de vloed, klim je weer aan boord en zullen we terugvaren naar Lauwersoog.

Een droogvaltocht kun je zowel individueel alsook met een groep boeken

Avondtocht

Avonden op het water zijn magisch! Geniet van de ondergaande zon, spreeuwen die zich klaarmaken voor de nacht en  zwanen die nog even een laatste ronde over het water vliegen. In de avond zie je de mooiste luchten en de zonsondergang is altijd een prachtige belevenis.
En wordt het echt donker? Dan zie je in Dark Sky Park Lauwersmeer ontelbaar veel sterren aan de hemel staan. 

Avondtochten zijn ook als zeiltocht individueel te boeken.

Wadzeilen

Vanuit Lauwersoog vertrekken we en net buiten de haven heisen we de zeilen. De motor gaat uit en meteen hoor je het zilte water sissend tegen de boot aan kabbelen. Al snel steekt een zeehond zijn kopje op en kijkt nieuwsgierig om zich heen. 
We gaan vanwege onze geringe diepgang naar plekken waar veel andere schepen niet kunnen komen. Ervaar de werking van stroming, het getij en de wind!

Waddenzeiltochten zijn ook individueel te boeken.

Zeehondentocht

De Waddenzee is de natuurlijke leefomgeving van de zeehond. Zeehonden jagen in het water naar vis. Zodra ze hun buik vol hebben gaan ze op een zandbank liggen om te rusten. Veelal liggen ze in grote groepen samen. Wij varen met de ST5 richting de zeehonden om ze daar in hun natuurlijke habitat te aanschouwen. Wij blijven altijd op een behoorlijk afstand van de zeehonden liggen om ze niet te storen. 

Bedrijfsuitje

Vaar met  collega’s, relaties of medewerkers over het prachtige Lauwersmeer of de Waddenzee. Dit is een teamuitje dat niet vergeten zal worden! Vaar met  collega’s, relaties of medewerkers over het prachtige Lauwersmeer of de Waddenzee. Bij varen op een schip komen alle teamrollen en posities snel in beeld! Niet voor niets worden veel teambuilding-uitstapjes gemaakt op het water. Bovendien zorgt varen voor onthaasten en daardoor een ontspannen sfeer. Op het water leert men collega’s van een heel andere kant kennen. Dit zal zeker bijdragen tot een beter teamresultaat! Een wadlooptocht behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Er is tevens een bedrijfsarrangement.