Prachtige accessoires

Gepubliceerd op 4 januari 2020 om 23:13

Accessoires? Nu al? Jaa!! Toen we de Staveren 5 kochten had ik al snel het idee om hem terug te brengen naar hoe hij op dit moment is. Echter was de familie het hier toch nog niet echt mee eens. Ze hadden enkele bezwaren zoals minder comfort, geen echte 'keuken' meer, geen stahoogte meer binnen en niet te vergeten het toilet...  

De boot die wij hadden voor de ST5 was niet zo groot, het gevolg was dat als de kinderen op bed gingen dat wij dan in de kuip moesten zitten onder het tentje. Wij vonden onszelf toen wel bikkels, wij zaten immers altijd 'buiten'. Noodgedwongen...maar toch. Op een gegeven moment werden de avonden op de ST5 ook ietwat frisser en verkasten wij al snel naar binnen om lekker warm te kunnen liggen op de riante hoekbank. Na dit een aantal keer gedaan te hebben, werd dit eerder regel dan uitzondering. We waren van bikkels in binnenliggers verandert.

Nu de kajuit voltooid verleden tijd is geworden zullen we waarschijnlijk weer meer buiten zijn. Dit heeft natuurlijk heel veel voordelen... De zilte zeelucht opsnuiven, genieten van de prachtige sterrenhemel, het zachtjes horen ruisen van de wind en in de verte hoor je zeehonden spelen in de geultjes. En niet te vergeten we worden weer bikkels! 

Dit in ons achterhoofd houdende heeft het creatieve gedeelte van ons gezin (Hanneke) een ontwerp gemaakt voor een prachtige accessoire voor onze boot. Het moest comfort geven, maar ook goed passen bij boot en tijdsgeest. Deze drie factoren heeft ze prachtig samengebracht. Ze heeft een ontwerp gemaakt voor een echte lapjesdeken. Alle lapjes zijn zorgvuldig uitgekozen van oud Hollandse stofjes, er zijn allemaal vierkantjes geknipt op precies dezelfde afmetingen, alles is aan elkaar genaaid, afgewerkt en voorzien van een heerlijk zachte fleece-achterkant. Het resultaat is prachtig. Een grote, handgemaakte lapjesdeken om toch comfort te brengen op de iets koudere dagen en avonden in Nederland.

Reactie plaatsen

Reacties

Robert
5 jaar geleden

Mooi!

Johan
5 jaar geleden

Mooi verhaal, mooie deken!

Els
5 jaar geleden

Dat de kinderen nu zovéél eerder naar bed gaan dan de grote mensen zal al snel verleden tijd zijn.
Als het dat al niet is....🤷‍♀️
Dan heb je aan twee van die prachtige dekens niet meer genoeg....😂😂😂

martha De Vries
5 jaar geleden

Mooi blog weer. Wat een plezier om het zo mee te beleven. En de plaid is prachtig!

FilmFabriekGroningen
5 jaar geleden

schitterend werkstuk en een stukwerk! doet me denken aan iets dat we ooit thuis hadden/hebben😉