Contouren worden zichtbaar

Gepubliceerd op 4 november 2019 om 08:36

Nadat alles geïsoleerd is, werd het tijd om te beginnen aan het leukere en mooie werk. Het inmeten en starten met het plaatsen van het kooibeschot. We zijn hiervoor een aantal keer samen op de boot geweest, om te passen en te meten. Vele discussies volgden. Wel of geen toilet, waar komt de kastruimte, waar plaatsen we de bedden. Soms is het moeilijk om te denken in mogelijkheden, soms is het lastig om technisch te denken en niet alleen aan wat je graag wil. Uiteindelijk komen we samen, terwijl we op de oude, originele planken zitten in het vooronder, tot een besluit: we houden het simpel en functioneel. Zoals laatst een andere schipper tegen ons zei: "Als je kiest voor een visserman, moet je consessies doen!"  
En eindelijk kan dan toch het werk aan het vooronder beginnen!

We willen graag een interieur zoals die vroeger ook in botters gebruikt werden. Het vooronder is dan in twee compartimenten opgedeeld. Een verblijfsplek en een slaapplek. Bij binnenkomst tref je dan aan weerszijden van het vooronder twee langsbanken aan. Het vooronder wordt dan gescheiden door een zogenaamd 'kooibeschot'. Dit kooibeschot staat ongeveer halverwege het vooronder van links naar rechts. In dit kooibeschot zaten twee openingen (links en rechts) waardoor je in de kooi kon kruipen. Tussen deze openingen stond dan het vuurduveltje met de schoorsteen recht omhoog langs het kooibeschot door het dek naar buiten. 

Aangezien wij slaapruimte willen creëren voor vijf personen, maar ook een originele indeling willen, hebben we besloten dat we een groot bed (met plaats voor drie personen) achter het kooibeschot willen maken en de twee langsbanken zo willen uitvoeren dat deze ook gebruikt kunnen worden als slaapplaatsen. Hierdoor missen we opbergruimte achter het kooibeschot, en deze opslagruimte hebben we wel nodig, waardoor we kasten zullen creëren achter de langsbanken. Op de foto's zie je het plaatsen van het kooibeschot, aan een kant al voorzien van planken om stevigheid te geven. Langzamerhand wordt onze boot weer een echte boot en zien we de zomer vol goede zin tegemoet.

Kooibeschot rechts

Reactie plaatsen

Reacties

Jeannette
5 jaar geleden

Spannend en zo leuk om jullie werk te volgen