Een stapje verder

Gepubliceerd op 11 november 2019 om 15:20

Zoals in een vorig bericht te lezen was, is het vooronder nu voorzien van isolatie en staat het frame van het kooibeschot erin. We zijn nu langzaam verder gegaan met bekleden van de wanden van het 'slaapgedeelte' oftewel de kooi. De kooi wordt een zeer riant groot bed, niet zozeer omdat wij (Hanneke en ik) zo graag een groot bed willen, maar meer om er voor te zorgen dat er slaapplaats komt voor vijf personen. De grote 'kooi' wordt geschikt gemaakt (eventueel met kleine verwijderbare tussenschotten) voor drie personen. De afmetingen zijn dan ook 2,50m breed en 2,15m lang. Uiteraard loopt hij wel enigszins taps toe, maar bij het voeteneind meten we dan nog steeds 1,40 breedte. De wanden van de kooi willen we graag bekleden met planken om die later te gaan verven. De achterwanden in de het eerste gedeelte van het vooronder bekleden we met multiplex, je gaat dit nooit weer zien omdat dit de achterkant van de kastjes worden. Dit hoeft gelukkig dus niet allemaal netjes en strak ;-)

vooronder betimmeren
Hoofdschot van binnenuit

Onze zoon Gijs wil ook graag mee om te helpen. Vorig jaar had hij geholpen om de vloer in de boot te leggen en nu wilde hij graag weer helpen. Dus op een middag en aansluitend de avond, met tussendoor uiteraard patat ;-)), begonnen met het betimmeren van de voorzijde. Hij zagen en ik meten, hij aandrukken en ik schroeven. Goed team!

Gijs helpt een handje

Reactie plaatsen

Reacties

FilmFabriekGroningen
4 jaar geleden

ah, de jonge Gijs werkt ook mee! dat doet ons veel genoegen. jammer van de gemiste kans om het vervoer van de mast te laten filmen. succes met het verdere werk!

FilmFabriekGroningen
4 jaar geleden

hoi,

onlangs door stom toeval contact gehad (twitter) met de eigenaar van de volgende website: https://knaponline.nl/
ze promoten websites. iets voor jullie? zo niet nu, dan misschien op langere termijn?
groet J