Afwerking kuip, pompen of verzuipen

Gepubliceerd op 11 maart 2020 om 09:44

Langs de zijden van kuip moeten punten komen waar je lijnen, schoten en gewoon touw moet kunnen beleggen / ophangen. Hiervoor heb ik twee dikke planken gekocht, geschuurd, kanten afgerond en in de lijnoliebeits gezet. In de schuur aan de gang gegaan om de bevestiging te gaan maken. De planken zullen met hoekijzers aan de boot worden gemonteerd. 

Daarna de planken (3 meter lang) in de auto en naar Lauwersoog. Gaten boren, hoekijzers monteren en daarna de planken bevestigen. Als laatste worden aan de planken de eerder gemaakte kikkers vastgemaakt.

Aan de rechterkant van de boot zit onder de vloer een automatische bilgepomp, Deze pomp, met een capaciteit van ruim 2800 liter per uur, zou de kuip makkelijk droog moeten kunnen houden. Omdat we uiteraard niet afhankelijk willen zijn van alleen een elektrische pomp hebben we ook onze oude (uiteraard volledig gereviseerde) pomp gemonteerd aan de linkerkant. 

daglicht in de kuip
overzichtsfoto

Reactie plaatsen

Reacties

Els
4 jaar geleden

De (hernieuwde) tewaterlating is vást reden voor een (doop)feestje...:-)

Johan
4 jaar geleden

Het wordt steeds mooier, het wordt een schip met steeds meer karakter. Ik vroeg mij af hoe het zou staan wanneer ook de achterste twee klampen op een houten plank zouden worden bevestigd om de stijl door te zetten. Wellicht ook gebruiksvriendelijker dan de stalen plaat.