Kasten en wanden

Gepubliceerd op 15 december 2019 om 12:22

Nu de vloer, plafond, kooibeschot en de wand tegen het hoofdschot is voorzien van betimmering is het nu tijd om te starten met het maken van kasten en banken in het 'leef' gedeelte. Het is de bedoeling dat er aan weerszijden kasten komen tegen de zijkanten en daarvoor banken. Als eerste uitgemeten hoe diep en hoog de kasten moeten worden. Dan is het tijd om het frame te maken. Gelijktijdig moet ook het frame van de bank worden gemaakt omdat het uiteindelijk 1 geheel moet worden. Een korte uitleg over de foto's:

- Op de eerste foto is de binnenzijde van stuurboordzijde kast te zien. Deze zal later alleen nog via deurtjes te benaderen zijn.

- Op de tweede foto is te zien dat de gehele achterwand dicht is gemaakt. Hier moeten dus nog weer gaten gezaagd worden ivm de deurtjes.

Hierna was het tijd om de banken echt vorm te gaan geven. Ook in de banken moet opslagruimte komen, dus ook hier luiken om er in te kunnen. Nadat het geheel zichtbaar werd, was ook gelijk duidelijk dat er toch nog iets anders moest worden. We gaan de banken voorzien van een kussen / matras en de rugleuningen van hout maken. Hiervoor moet de houten 'wand' dus aangepast worden. Het onderste deel moet eruit gezaagd worden en in een ergonomische stand (lees schuin) gezet worden. Je rugleuning staat dan altijd in de juiste positie en is met kussentjes comfortabel te maken. In een volgend blog meer over de rugleuningen.

De laatste foto's laten de bakboordzijde zien in aanbouw. 

banken in aanbouw
Luiken in de banken
kooigaten lijken nu wel erg klein
kasten bakboord
kasten krijgen vorm

Reactie plaatsen

Reacties

Hj Nijland
5 jaar geleden

Je maakt er een comfort container van zo te zien! Goed mee bezig