Het vooronder..

Gepubliceerd op 26 oktober 2019 om 22:36

De kuip is nu voor zover klaar dat alleen nog de motorkist (deksel) afgemaakt moet worden, het vlak moet nog gebikt en geverfd en de lenspompen moeten nog worden geïnstalleerd. Dus wat mij betreft konden we verder met het vooronder.. Het vooronder was ingericht om te slapen met vijf personen en je kon er als je moest naar het toilet. Uiteraard willen we dit ook weer enigszins terug naar origineel, al was het alleen al omdat we er nu eigenlijk niet kunnen zitten. Dus alles moet eruit! 

kaal vooronder
Start isolatiemateriaal
Vooronder en oude houten vloer

Wat superleuk is als je oude betimmering eruit aan het slopen bent, is dat je de originele betimmering tegenkomt onder de later aangebrachte schrootjes. De originele betimmering hebben we redelijk in kaart kunnen brengen. Een (slaap)bankje aan de rechterzijde, een kastje tegen het hoofdschot, een kleine eenpersoonskooi overdwars in de punt, kasten langs zowel de linker- als de rechterzijde en een stalen (blikken) plaat waarop de vuurduvel heeft gestaan. Oftewel een zeer sober geheel, geen mooie bedstede, geen prachtig houtsnijwerk, gewoon praktisch en functioneel, maar vooral voor de armer wordende visser. Want de zeeschouw was een goedkopere vervanger voor de botters en aken.

Wij zullen meer het interieur van een botter gaan nabouwen, omdat we meer slaapplekken nodig hebben dan de twee, maximaal drie vissers die op de boot werkten in de jaren 30 t/m 60. En stiekem ook omdat we dat mooier vinden ;-).

Hierover in het volgende blog meer.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.