Droogvaltocht

De droogvaltocht op het wad is een onvergetelijke ervaring. Het water op de Waddenzee is altijd in beweging door de eb- en vloedwerking. Hierdoor kent het wad mooie zandbanken, veel vogels en schelpdieren en natuurlijk ook zeehonden. Tijdens het droogvallen zie en hoor je alles: hoe het water bruisend en sissend langzaam wegtrekt en al kabbelend weer terugkomt tijdens de vloed.

We schepen in Lauwersoog in en zodra we de haven hebben verlaten wacht het ruime sop. Hier zoeken we een mooie zandbank op waarop we kunnen droogvallen. Je zult de wonderlijke ervaring beleven dat het water verdwijnt en je zo van boord kunt stappen en op de zeebodem kunt lopen. Zoeken naar schelpen, genieten van de rust of gewoon een eind wandelen, het is maar net wat je zelf wilt.

Tijdens het droogvallen nemen we je mee voor een plaatwandeling. Onderweg zullen we je veel over het wad vertellen en wat er op zo`n plaat allemaal gebeurt.

Zodra het water weer terugkomt met de vloed, klim je weer aan boord en zullen we, zodra we weer loskomen, zetten we weer koers richting de haven

De droogvaltocht duurt ongeveer 6 uur en de start- en eindtijd is afhankelijk van het tij. 

Sommige droogvaltochten worden gecombineerd met opstappers op Schiermonnikoog. We varen dan vanuit Lauwersoog eerst naar Schiermonnikoog om daar mensen op te halen.

De vloed komt weer op