Home » Reitdieptocht Groningen - Lauwersoog

Reitdieptocht Groningen - Lauwersoog

Het Reitdiep was vroeger de levensader van de rijkdom van de stad Groningen. Er werd al aan het Reitdiep gegraven in de 13e eeuw!  Alle handel die van over zee kwam, werd aangevoerd over het Reitdiep. Toen in 1876 het Eemskanaal naar de stad Groningen is aangelegd, verloor het Reitdiep haar functie als levensader voor de stad Groningen.  Het Reitdiep is momenteel nog steeds een stromend diep en voert daarmee veel water af van zowel de provincie Groningen alsook van de provincie Drenthe. Ondanks dat het Reitdiep deels gekanaliseerd is en vele dijken kent, is het een schilderachtige omgeving die zeker de moeite waard is om eens vanaf het water te beleven. 

Lauwersoog is per openbaar vervoer goed bereikbaar, waardoor je kunt kiezen waar je wilt opstappen op de Staveren 5: in Groningen of op Lauwersoog.
Stap je in Groningen op, dan varen wij je naar Lauwersoog en vice versa. De tocht voert je langs prachtige oevers en wijdse uitzichten over het Hogeland.
Aan boord kun je een meegebrachte lunch of een door ons verzorgde lunch nuttigen. Een andere mogelijkheid is onderweg een pauze inlassen in het pittoreske Garnwerd, om daar in een van de horecagelegenheden te lunchen. 

Deze tocht heeft een tijdsduur van ongeveer 8 uur.

De prijs voor deze tocht bedraagt 550,- euro.