Home » Zeiltochten

Individuele Zeiltochten 

Alle tochten kunnen vanuit Zoutkamp, Lauwersoog en ook vanaf Schiermonnikoog worden gevaren.  

Tochten korter dan 3 uur zijn vaak tochten op de motor tenzij er specifiek bijstaat dat het om zeiltochten gaat.

Op 12 juli is er een supermaan! De maan staat dan dichter bij de aarde dan 'normaal' waardoor de maan nog groter lijkt! Het ideale moment om de maan te gaan aanschouwen vanaf het water in het Darkskypark Lauwersmeer. We varen in alle rust richting het Lauwersmeer en zetten daar de motor uit om te genieten van de stilte en de mooie luchten.

Deze tocht is voor zowel volwassen als voor kinderen toegankelijk.

Deze tocht is te boeken vanaf € 24,50 pp.

Zeil de zonsondergang tegemoet tijdens deze prachtige tocht. De avonden in het Nationaal park lauwersmeer zijn bijzonder! De vogels, zwanen, ganzen en andere dieren zoeken hun plek voor de nacht en zon zakt langzaam onder waardoor er vaak prachtige luchten te zien zijn. Tijdens deze tocht zullen we zoveel als mogelijk op zeil varen. Zeilen is een bijzondere ervaring omdat je eigenlijk alleen het water hoort kabbelen en je toch vooruit gaat. Deze tocht duurt van 20.00u tot ongeveer 23.00u.

Deze tocht is te boeken voor 35,-pp. 

De avonden in het Lauwersmeergebied zijn prachtig, de vele vogels laten hun avond gezang nog even horen en met een beetje geluk hoor je ook de roerdomp! Terwijl de zon ondergaat zoeken de dieren hun plekje voor de nacht! We varen door de mooie Zoutkamperril en gaan dan het Lauwersmeer op. Hier gooien we de motor voor een tijdje uit om in alle stilte de prachtige luchten te bewonderen.

Deze tocht is te boeken voor 24,95 pp.

Altijd al eens willen droogvallen op de Waddenzee? Dat kan op de ST5, dit is een authentiek vissersschip uit 1935. Dit is nu mogelijk en je hoeft hiervoor niet met een groep te zijn! Deze tocht is per persoon te boeken voor € 59,50.

Tijdens deze excursie krijg je een 'spoedcursus' over hoe het zeilen op een schip eigenlijk werkt, om daarna koers te zetten richting open water.

Tijdens deze tocht zullen we langs zandbanken en door geultjes komen en zeer waarschijnlijk ook nog wel een zeehond spotten! Onderweg zal de schipper je alles vertellen over het wad, het schip en hoe er vroeger op zee geleefd werd door de vissers.

Tijdens deze tocht kun je er voor kiezen om te relaxen of om actief mee te zeilen. Omdat wij met kleine groepen varen ervaar je bij ons de rust en de pracht van het wad en is er alle gelegenheid om te helpen met het zeilen.

Klik hier om je tocht te boeken!

Schiermonnikoog, een prachtig waddeneiland met veel natuur en praktisch geen auto's! Ideaal om te voet of met de fiets te ontdekken. Heerlijk naar het strand of naar het gezellige dorpje om de eilander sfeer te proeven. Wil je die trip echt helemaal onvergetelijk maken, maak dan de oversteek met de ST5!

Beschikbare data (op veel van onderstaande tochten zijn retourtochten mogelijk, vraag naar de mogelijkheden!)

- 21 juli afvaart 11.00u 2,5 a 3 uur zeilen, aankomst Schiermonnikoog 14.00u 39,50 (retour 19.00u mogelijk)

- 28 juli afvaart 9.00u Lauwersoog, aankomst Schiermonnikoog 10.30u  

- 29 juli afvaart in overleg

- 3 augustus afvaart vanuit Lauwersoog tijd in overleg (tussen 8.00u en 11.00u)

- 10 augustus afvaart vanuit Lauwersoog of Zoutkamp, tijd in overleg (tussen 8.00u en 11.00u)

- 11 augustus afvaart 9.00u vanuit Lauwersoog, aankomst Schiermonnikoog 10.30u

- 17 augustus afvaart vanuit Lauwersoog of Zoutkamp, tijd in overleg (tussen 8.00u en 11.00u)

- 23 augustus afvaart Lauwersoog, tijd in overleg (tussen 8.00u en 9.30u)

- 31 augustus afvaart Lauwersoog, tijd in overleg (tussen 8.00 en 9.30u)

Voor meer informatie klik hier.

Deze tochten zijn te boeken vanaf € 25,- pp.

Het Nationaal Park Lauwersmeer is officieel aangemerkt als een Dark Sky Park. Waar kun je de donkerte dan beter ervaren dan middenin dit park?

Voor meer informatie klik hier.

Deze tocht kost € 24,95 pp.