Home » Vaartochten

Vaartochten en/of zeiltochten

De droogvaltocht vertrekt vanuit Lauwersoog richting  het wad en is een onvergetelijke ervaring. Ervaar  dat het water verdwijnt en dat je zo van boord kunt stappen en op de zeebodem kunt lopen. Zodra het water weer terugkomt, klim je weer aan boord en zullen we, zodra we weer loskomen, koers zetten naar de haven. 

geannuleerd vanwege coronamaatregelen

Deze prachtige tocht voert je vanuit Lauwersoog over het wad richting de zandbanken waar zeehonden zich ophouden. Je kunt ze in alle rust zien liggen in hun natuurlijke habitat. Ook is er grote kans dat tijdens het varen de meest nieuwsgierige zeehonden hun kopjes al boven water steken!

Het Lauwersmeer staat bekend om haar prachtige natuur, maar ook om de prachtige plaatsjes rondom het Lauwersmeer, denk aan Oostmahorn, Zoutkamp, en Dokkumer Nieuwe Zijlen. De oude zeearm is in de afgelopen 50 jaar een waar vogelparadijs geworden. Het Lauwersmeer kenmerkt zich door de uitgestrektheid, de vele vogels en de grote grazers als konikpaarden en Schotse hooglanders die vaak aan de prachtige oevers staan te grazen. Tijdens deze vaartocht zullen we zoveel als mogelijk is laten zien van dit prachtige gebied.

Deze geheel verzorgde vaartocht voert je over het prachtige Lauwersmeer, de beste plek om rust, natuur en ruimte te beleven. Geniet van de Schotse Hooglanders, de konikpaarden en de vele vogels in Nationaal Park Lauwersmeer.

Sterrenkijken of genieten van de mooiste luchten in de avond? Dat kan in Dark Sky Park Lauwersmeer of op het wad het allerbest. Samen bekijken we waar jullie wensen liggen en hoe we jullie een magische avond kunnen bezorgen!

Deze tocht voert je over het eeuwenoude Reitdiep, langs prachtige plaatsjes en bezienswaardigheden van Groningen via de pittoreske plaatsjes als Garnwerd naar Lauwersoog, of andersom

We zoeken de schat van Piraat Stuiverbaard op  een onbewoond eiland. Als deze gevonden is moet de buit verdeeld worden!. Een feestje om nooit weer te vergeten.

Vaar met  collega’s of medewerkers over het prachtige Lauwersmeer of de Waddenzee. Bij varen op een schip komen alle teamrollen en posities snel in beeld! Niet voor niets worden veel teambuildingsactiviteiten op het water georganiseerd. Uiteraard is het soms ook heel goed voor een team om en lekker dagje te ontspannen door een heerlijke tocht te zeilen.