Home » Vaartochten

Vaartochten en/of zeiltochten

Nieuw!! Varen en wadlopen met een gids

In samenwerking met een ervaren wadloopgids organiseren wij exclusieve wadlooptochten naar onder andere naar de oostpunt van Schiermonnikoog, Simonszand, Engelsmanplaat, het Rif en naar Schiermonnikoog.

Bij ons ga je met maximaal 12 personen het wad verkennen vanaf het water, maar ook vanaf de bodem van de zee. We brengen je naar de mooiste plekjes om daar de bodem van de zee te ontdekken onder begeleiding van een wadloopgids. 

We hebben samen met wadloopgids Wim Spijk een aantal tochten uitgewerkt waarvan we zeker weten dat ze prachtig zullen worden!

Wat te denken van een prachtige vaartocht naar Engelsmanplaat om daar uitgebreid de omgeving te gaan verkennen? Of naar de oostpunt van Schiermonnikoog en Simonszand? 

Wil je meer weten? mail, app of bel ons even.

Het Lauwersmeer staat bekend om haar prachtige natuur, maar ook om de prachtige plaatsjes rondom het Lauwersmeer, denk aan Oostmahorn, Zoutkamp, en Dokkumer Nieuwe Zijlen. De oude zeearm is in de afgelopen 50 jaar een waar vogelparadijs geworden. Het Lauwersmeer kenmerkt zich door de uitgestrektheid, de vele vogels en de grote grazers als konikpaarden en Schotse hooglanders die vaak aan de prachtige oevers staan te grazen. Tijdens deze vaartocht zullen we zoveel als mogelijk is laten zien van dit prachtige gebied. Meer informatie over deze Lauwersmeertoch vind je hier.

De droogvaltocht vertrekt vanuit Zoutkamp en via het Lauwersmeer gaan we naar de sluis in Lauwersoog. We zullen daar door de sluis gaan om onze tocht te vervolgen op het wad. Op het wad ervaar je dat het water verdwijnt en dat je zo van boord kunt stappen en op de zeebodem kunt lopen. Zodra het water weer terugkomt, klim je weer aan boord en zullen we, zodra we weer loskomen, koers zetten naar de haven. Meer informatie over deze droogvaltocht vind je hier.

Deze prachtige tocht voert je vanuit Zoutkamp  over Nationaal Park Lauwersmeer richting Lauwersoog waar we het wad op gaan richting de zandbanken waar zeehonden zich ophouden. Je kunt ze in alle rust zien liggen in hun natuurlijke habitat. Ook is er grote kans dat tijdens het varen de meest nieuwsgierige zeehonden hun kopjes al boven water steken! Meer informatie over deze zeehondentocht vind je hier.

 Sterrenkijken of genieten van de mooiste luchten in de avond? Dat kan in Dark Sky Park Lauwersmeer of op het wad het allerbest. Samen bekijken we waar jullie wensen liggen en hoe we jullie een magische avond kunnen bezorgen! Meer informatie over deze avondtocht vind je hier.

Op 30 oktober 2021 varen we deze bijzondere tocht. We nemen je mee de nacht en het verleden in. Ervaar en ontdek hoe vissers uit vroegere tijden de nachten doorbrachten. Onderweg maak je kennis met verhalen uit het verleden. Deze tocht is voor zowel volwassen alsook voor kinderen toegankelijk.
Meer informatie over de Nacht van de Nachttocht vind je hier.

Zowel varen / zeilen over de zoute waddenzee als lopen over de bodem van dezelfde zee? Dat kan vanaf nu!  We hebben het varen gecombineerd met prachtige wadlooptochten onder begeleiding van een ervaren gids. Vanwege de afhankelijk van weer en tij kun je het beste informatie opvragen via ons telefoonnummer of per mail. We kunnen dan bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Deze dagtocht voert je over het eeuwenoude Reitdiep, langs prachtige plaatsjes naar het pittoreske plaatsje Garnwerd. Meer informatie over deze tocht vind je hier.

We zoeken de schat van Piraat Staverbaard op  een onbewoond eiland. Als deze gevonden is moet de buit verdeeld worden!. Een feestje om nooit weer te vergeten. Meer informatie over deze tocht vind je hier.

Vaar met  collega’s of medewerkers over het prachtige Lauwersmeer of de Waddenzee. Bij varen op een schip komen alle teamrollen en posities snel in beeld! Niet voor niets worden veel teambuildingsactiviteiten op het water georganiseerd. Uiteraard is het soms ook heel goed voor een team om en lekker dagje te ontspannen door een heerlijke tocht te zeilen. Meer informatie over deze activiteit vind je hier.