We organiseren kleinschalige optredens en meet and greets met toffe muzikanten in een unieke en bijzondere setting! Kijk geregeld op deze pagina wie er op de planning staat.

Muzikanten die de afgelopen periode hebben opgetreden op de ST5 zijn o.a.: Alex Vissering, Bertolf, Edwin Jongedijk, Erwin de Vries, Harry Niehof, Jan Henk de Groot, Ralph de Jongh en Tangarine!

Minka Zaal & Bart Westerveen: Liedjes uit de onderstroom 24 juni 2023

Primeur op onze boot: het Lauwersmeer op met liedjes uit de onderstroom…
De teksten, muziek en stemmen van Minka Zaal en Bart Westerveen geven je de ruimte om weg te dromen én steeds iets nieuws te ontdekken. Dat belooft een onvergetelijke zomeravond te worden!

Liedjes uit de onderstroom is de ondertitel van de Nederlandstalige liedjesvoorstelling Als je wil die Minka en Bart recent samen maakten. Op 24 juni spelen ze een eenmalig, bijzonder programma: naast nummers uit Als je wil delen ze nieuwe liedjes in de intieme setting aan boord van de ST5. Mis het niet! Reserveer snel. 

Minka Zaal: muziek, tekst, zang 
Bart Westerveen: muziek, tekst, zang, gitaar


Grunneger Troebadoer 

Jan Henk de Groot is al vaker bij ons aan boord geweest om toffe optredens te geven! Jan Henk luisterde midden jaren tachtig bij opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later hoort Jan Henk zelf bij de top van de Grunneger muziek.

Nu komt hij weer op de ST5! Reserveer  24 juni alvast in je agenda want dan gaan we op pad! 

Meer info over Jan Henk vind je hier of boek gelijk je ticket hieronder!

Dit jaar gaan we een zeer bijzondere en toffe tocht maken met Erwin de Vries. We hebben een aantal zeer gave optredens gehad op de ST5 in het Nationaal Park Lauwersmeer en dat smaakte zeker naar meer. En dat meer gaan we ook doen! 

We gaan op zondag 2 juli het wad op! Vanuit Lauwersoog vertrekken we om 13.30u en zetten we koers naar een mooie zandbank midden op het wad! Hier gaan we (als het water verder is gezakt) van boord en zul je versteld staan van wat er gaat komen! Terugkomst ca 19.30u (totale duur ca 6 uur).

Je kunt als je wil een maaltijd (twee luxe broodjes, met een vers gekookt eitje en wat fruit) bijstellen voor € 10,- per persoon. 

Meer info over Erwin vind je hier of boek gelijk je ticket hieronder!

Edwin Jongedijk is gemaakt om mee te gaan op de ST5!  In 2021 en 2022 heeft hij een aantal maal een super toffe avond verzorgd! Wij vinden het daarom erg leuk dat hij komend seizoen weer wil komen optreden!

Denk je de melodieuze liedjes en het rauwe stemgeluid van Edwin Jongedijk eens in op een schip dat ruikt naar hout en staal. En dit alles met een ondergaande zon.

De tocht van 22 juli is bijna uitverkocht en daarom doen we een extra tocht op zaterdag 5 augustus om 20.00u!

Meer info over Edwin vind je hier of boek gelijk je ticket hieronder!

In 2022 waren de identieke tweelingbroers Arnout en Sander Brinks met hun onberispelijke stemmen en unieke uitstraling te gast op de ST5 en hebben toen een fantastisch optreden gegeven! 

Dit jaar komen ze weer! En wel op zondag 23 juli om 15.00u! 

Voor meer info over Tangarine klik je hier.