Individuele Zeiltochten 

Droogvaltochten

De droogvaltocht op het wad is een onvergetelijke ervaring. Het water op de Waddenzee is altijd in beweging door de eb- en vloedwerking. Hierdoor kent het wad mooie zandbanken, veel vogels en schelpdieren en natuurlijk ook zeehonden. Tijdens het droogvallen zie en hoor je alles: hoe het water bruisend en sissend langzaam wegtrekt en al kabbelend weer terugkomt tijdens de vloed.

We schepen in Lauwersoog of Schiermonnikoog in en zetten (als het even kan op zeil) koers richting een mooie zandbank waarop we kunnen droogvallen. Je zult de wonderlijke ervaring beleven dat het water verdwijnt en je zo van boord kunt stappen en op de zeebodem kunt lopen. Zoeken naar schelpen, genieten van de rust of gewoon een eind wandelen, het is maar net wat je zelf wilt.

Zodra het water weer terugkomt met de vloed, klim je weer aan boord en zullen we, zodra we weer loskomen, zetten we weer koers Schiermonnikoog en Lauwersoog

De individuele droogvaltochten starten in Lauwersoog om vervolgens door te varen naar Schiermonnikoog (om daar de gasten vanaf Schiermonnikoog op te pikken) en eindigen ook op Schiermonnikoog en Lauwersoog.

Prijs: 65,- per persoon

Tijdens deze excursie krijg je een 'spoedcursus' over hoe het zeilen op een schip eigenlijk werkt, om daarna koers te zetten richting open water.

Tijdens deze tocht zullen we langs zandbanken en door geultjes komen en zeer waarschijnlijk ook nog wel een zeehond spotten! Onderweg zal de schipper je alles vertellen over het wad, het schip en hoe er vroeger op zee geleefd werd door de vissers.

Tijdens deze tocht kun je er voor kiezen om te relaxen of om actief mee te zeilen. Omdat wij met kleine groepen varen ervaar je bij ons de rust en de pracht van het wad en is er alle gelegenheid om te helpen met het zeilen.

De individuele zeiltochten starten in Lauwersoog om vervolgens door te varen naar Schiermonnikoog (om daar de gasten vanaf Schiermonnikoog op te pikken) en eindigen ook op Schiermonnikoog en Lauwersoog.

Prijs: 54,50 per persoon

Vallende sterrentocht  op het Wad

Ga met ons mee de duisternis in! Op het wad is het in de nacht nog echt donker, met helder weer zijn de vuurtorens van Schiermonnikoog, Ameland, Borkum en soms zelfs Terschelling zichtbaar. Rondom 13 augustus is er een sterk verhoogde kans op het zien van vallende sterren. Daarom gaan wij 13 augustus laat in de avond nog op pad om deze vallende sterren te gaan spotten! 

Sunsetsailing vanaf Schiermonnikoog

(Lauwersoog ook vaak mogelijk, vraag naar de mogelijkheden)

De zonsondergang kun je het beste ervaren op het water! Daarom organiseren wij mooie tochten naar de zonsondergang. We vertrekken in de avond vanaf de veerdam van Schiermonnikoog. Na een korte uitleg zetten we zeil naar de zonsondergang! 

Klik hier voor meer informatie of boek gelijk je tocht.