Home » Individuele vaar- en zeiltochten

Individuele Zeiltochten 

Alle tochten kunnen vanuit Zoutkamp, Lauwersoog en ook vanaf Schiermonnikoog worden gevaren.  

Tochten korter dan 3 uur zijn vaak tochten op de motor tenzij er specifiek bijstaat dat het om zeiltochten gaat.

Buiten onderstaande tochten om zijn er altijd mogelijkheden om een losse tocht te boeken. Bel of mail dan even!

Zeil de zolderondergang tegemoet op de Wadden! Weidse uitzichten waar je de zon in zee kunt zien zakken! Het waddengebied is uniek, maar vooral prachtig. Omdat we zeilen ervaar je dit prachtige gebied in stilte zoals het ooit bedoeld was. Deze tocht duurt van 19.30u tot ongeveer 22.00u. De afvaart is in Lauwersoog.

Deze tocht is te boeken voor 35,- pp.

De avonden in het Lauwersmeergebied zijn prachtig, de vele vogels laten hun avond gezang nog even horen en met een beetje geluk hoor je ook de roerdomp! Terwijl de zon ondergaat zoeken de dieren hun plekje voor de nacht! We varen door de mooie Zoutkamperril en gaan dan het Lauwersmeer op. Hier gooien we de motor voor een tijdje uit om in alle stilte de prachtige luchten te bewonderen.

Deze tocht is te boeken voor 24,95 pp.

Rondom 13 augustus is het weer de tijd dat de Perseïden langskomen! De Perseïden zijn zo helder en uitbundig dat ze vaak zeer goed te zien zijn in de nacht. En waar kun je die nu beter bekijken dan vanaf de ST5 in het Darkskypark Nationaal Park Lauwersmeer.  

We vertrekken om 21.30 en zoeken dan een rustig plek waar het zo donker mogelijk is om stil te gaan liggen om zo een zo groot mogelijke kans te hebben dat we de Perseïden kunnen spotten!

Altijd al eens willen droogvallen op de Waddenzee? Dat kan op de ST5, dit is een authentiek vissersschip uit 1935. Dit is nu mogelijk en je hoeft hiervoor niet met een groep te zijn! Deze tocht is per persoon te boeken voor € 59,50.

Tijdens deze excursie krijg je een 'spoedcursus' over hoe het zeilen op een schip eigenlijk werkt, om daarna koers te zetten richting open water.

Tijdens deze tocht zullen we langs zandbanken en door geultjes komen en zeer waarschijnlijk ook nog wel een zeehond spotten! Onderweg zal de schipper je alles vertellen over het wad, het schip en hoe er vroeger op zee geleefd werd door de vissers.

Tijdens deze tocht kun je er voor kiezen om te relaxen of om actief mee te zeilen. Omdat wij met kleine groepen varen ervaar je bij ons de rust en de pracht van het wad en is er alle gelegenheid om te helpen met het zeilen.

Klik hier om je tocht te boeken!

Schiermonnikoog, een prachtig waddeneiland met veel natuur en praktisch geen auto's! Ideaal om te voet of met de fiets te ontdekken. Heerlijk naar het strand of naar het gezellige dorpje om de eilander sfeer te proeven. Wil je die trip echt helemaal onvergetelijk maken, maak dan de oversteek met de ST5!

Beschikbare data (op veel van onderstaande tochten zijn retourtochten mogelijk, vraag naar de mogelijkheden!)

- 9 augustus afvaart vanuit Lauwersoog of Zoutkamp.

- 10 augustus afvaart vanuit Lauwersoog in overleg

- 11 augustus afvaart 9.00u vanuit Lauwersoog, aankomst Schiermonnikoog 10.30u

- 17 augustus afvaart vanuit Lauwersoog of Zoutkamp, tijd in overleg (tussen 8.00u en 11.00u)

- 23 augustus afvaart Lauwersoog, tijd in overleg (tussen 8.00u en 9.30u)

- 31 augustus afvaart Lauwersoog, tijd in overleg (tussen 8.00 en 9.30u)

Voor meer informatie klik hier.

Deze tochten zijn te boeken vanaf € 25,- pp.

Het Nationaal Park Lauwersmeer is officieel aangemerkt als een Dark Sky Park. Waar kun je de donkerte dan beter ervaren dan middenin dit park?

Voor meer informatie klik hier.

Deze tocht kost € 24,95 pp.