Wanden en de vloer onder het bed

Gepubliceerd op 20 november 2019 om 20:39

Zoals in het vorige blog te lezen was, heeft Gijs meegeholpen met plaatsen van de wanden. De dag erna is Hanneke mee geweest. Om de planken te buigen en dan onder spanning vast te zetten aan de panlatten is in je eentje niet te doen. Gelukkig schoot het ook samen met Hanneke goed op en zitten de meest gebogen planken erin. De planken moeten zowel rond als getordeerd gemonteerd worden. Dit kost een hoop schaaf en zaag werk en daardoor ben je er flink wat uren aan kwijt. Maar aan alles komt een eind, zo ook aan het monteren van deze planken. 

achterwand kastjes
bevestiging betimmering
vooronder rechts
Achterwand kast rechts

Doordat de kajuit behalve comfort ook best veel bergruimte gaf, moeten we met het nieuwe interieur efficiënter omgaan met de beschikbare ruimte om zoveel mogelijk bergruimte te krijgen. Onder het grote bed achter het kooibeschot zit een behoorlijk ruimte die hiervoor in aanmerking zou komen. Om deze ruimte echter goed te kunnen gebruiken moet er een bodem / vloer komen. Kleding of andere zaken zouden op het vlak gelijk vies worden aangezien het vlak een ietwat vettig toplaagje heeft ;-)

Het vlak loopt onder het bed echter wel behoorlijk stijl op. Als je daar gewoon een plaat multiplex of planken overheen zou leggen dan mis je een hoop ruimte. Daarom hebben we ervoor gekozen om de vloer / bodem van de bergruimte trapsgewijs omhoog te laten lopen. Dit geeft als bijkomend voordeel dat de vloer / bodem van de bergruimte recht is. Ook dit houtwerk zullen we praktisch nooit weer zien. Het bed komt er bovenop en de voorkant zal afgesloten worden door een deurtje.

 

vloer onder bed
vloer onder bed 2

Reactie plaatsen

Reacties

erik smit
5 jaar geleden

en dezijkanten nog dicht, als je zeil gaat alles scheef en kunnen er spullen onder glijden..

Gjalt
5 jaar geleden

Opstaande randen maken? Bij de verschillende hoogtes en dwars; dan creëer je verschillende vakken, handig bij opbergen en voorkomt verschuiven.