Home » Arrangementen » Dagtochten

Dagtocht varen op de ST5

Een dagtocht of een dagdeel varen en zeilen op de Waddenzee of in het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer. Eén van de mooiste natuurgebieden van Nederland. 

Tijdens deze tochten is er gelegenheid om lekker actief mee te hepen, maar ook om gewoon heerlijk te genieten zonder je handen uit de mouwen te steken. 

Elke groep is anders en heeft andere wensen. Wij maken daarom voor elke groep een op maat gemaakte tocht die past bij de gelegenheid, de groep en het budget. We kunnen ook compleet verzorgde tochten met lunch, hapjes en zelfs een complete barbecue aan boord aanbieden. 

Ook opstappen of afstappen in Lauwersoog, Garnwerd, Groningen of Dokkum behoren tot de mogelijkheden.  Of u nu een tocht op de motor wil of een prachtige zeiltocht, alles is mogelijk! 

Hoe kan een dag eruit zien? 

In het historische vissersdorp Zoutkamp schepen we in. Nadat we hebben kennisgemaakt nemen we je mee in de geschiedenis van ons schip. Hoe werd er eigenlijk geleefd aan boord en welke invloed hebben alle veranderingen in het landschap gehad (o.a. afsluiting IJsselmeer en Lauwerszee). 

Aan de hand van de wensen, de wind en het weer gaan we samen de tocht uitzetten! Vanuit Zoutkamp kun je heerlijk varen door de Zoutkamperril om vervolgens voor anker te gaan om te zwemmen, lunchen. We kunnen aanmeren aan één van de onbewoonde eilandjes in het Nationaal Park Lauwersmeer.

We gooien de tros lossen en al snel verdwijnt het historische sluizencomplex in ons kielzog als we de Zoutkamperril opvaren richting het Lauwersmeer. Vanaf hier kan er 'gewerkt' worden! De zeilen worden gehesen, de grootschoot aangetrokken en de fokkenschoot belegd. De motor gaat uit en we glijden door het landschap zonder geluid... Een van de mooiste ervaringen die je kunt hebben!

Na een tijdje komen we op open water en zetten we koers naar één van de onbewoonde eilandjes om daar aan te meren. Hier wordt er een heerlijke biologische lunch genuttigd. Heerlijke belegde broodjes met fruit, biologische melk en sinaasappelsap en een kakelvers eitje van onze eigen kippen. Wat wil een mens nog meer!

Na de lunch hijsen we het anker en gaan we verder. We gaan naar de uithoeken van het Nationaal Park Lauwersmeer waar je zonder boot normaal niet eens in de buurt kunt komen. Tijdens deze gehele tocht zijn er gekoelde dranken (frisdranken, bier en wijnen) verkrijgbaar. In de middag serveren we een heerlijke borrelplank  met olijven, kaas, verschillende vleessoorten en fruit.  

Mochten er speciale wensen zijn dan kan dat uiteraard!

Nadat we naar een dag varen voldaan weer terug zijn in de haven kan de barbecue aangestoken worden. In de tussentijd is er de mogelijkheid om even de benen te strekken in het mooie oude waddengebied. Een verfrissende duik in het water of even lekker op een kussen op het voordek liggen is natuurlijk ook een goede optie. Na ongeveer een half uur staat de barbecue voor je klaar en kun je gaan genieten van  een complete barbecue met verschillende soorten biologisch vlees, heerlijke pasta's en salades met stokbrood en kruidenboter en sauzen.